Tips voor baardverzorging

Uw baard laten groeien is makkelijk. Ervoor zorgen dat het er ook goed uitziet, dat is een ander verhaal. Er was een tijd waarin een goede baard slechts vereiste dat je stopte met scheren. Maar de tijden zijn veranderd, en baardverzorging vereist de nodige tijd en moeite.

De gladgeschoren man domineerde jarenlang het modebeeld. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Steeds meer mannen kiezen voor de ruige, mannelijke look met een baard van ten minste een paar dagen. Een baard is de hipste trend om te volgen. Maar hoe laat u uw baard staan zonder eruit te zien als een zwerver? We hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Het gladste scheerresultaat: Als u echt super glad wilt scheren, dan is een klassiek veiligheidsscheermes of een  open scheermes de enige optie. Scheren met het open scheermes vereist de nodige oefening en een flinke portie geduld, maar zodra u het scheren met een klassiek open scheermes eenmaal onder de knie heeft zult u niet meer anders willen.

Neem de tijd: Het lijkt een open deur intrappen, maar er zijn talloze mannen die hun scheerbeurt als een race tegen de klok zien. Gevolg: sneetjes, scheerbultjes en andere irritaties. Zorg dat u de tijd kunt nemen voor uw scheerbeurt!

Warme handdoek: Dep voor het scheren uw huid met een hete handdoek. Dit zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan, waardoor de haartjes makkelijker te scheren zijn. Dep na het scheren uw huid met een koude handdoek, zodat de poriën zich weer sluiten.

Ingegroeide haren: Knijp ingegroeide haren niet uit alsof het puistjes zijn. Vuil onder uw nagels kan namelijk voor ontstekingen zorgen. In plaats daarvan kunt u het beste even een warme handdoek op uw gezicht leggen. Desinfecteer vervolgens het plekje met wat alcohol en trek het ingegroeide haartje er voorzichtig uit met een pincet. Of gebruik speciale lotions die ingegroeide haren voorkomen.

Voorkom jeuk: Een van de redenen dat veel mannen toch liever geen baard willen laten staan, is omdat het kan jeuken. Dit kunt u echter voorkomen door de jonge haartjes van uw baard te wassen met een speciale baardshampoo of conditioner. Verzorg baard en de huid eronder met een baardolie of –balm. De baard gaat er beter uitzien en lekker ruiken. Met een baardbalm kan je ook de baard enigszins modelleren. Met een snorrenpommade kan je de snor modelleren. Er zijn ook snorrenpommades met een kleurtje. Hiermee kan je de snor ook bijkleuren.