Scheerschuim, scheerzeep, scheercrème en scheergel

Scheerschuim, scheerzeep, -crème of -gel maken de baardharen zacht, beschermen en voeden de huid. Maar wat moet je kiezen?

Truefitt and Hill West Indian Limes shave cream

Ga je voor efficiency en gemak? Gebruik dan een kant-en-klare-scheerschuim uit een bus. Een klein beetje scheerschuim met de hand aanbrengen, even inmasseren en scheren maar. Het nadeel van scheerschuim is dat door het ontbreken van water de baardharen minder zacht worden. Met behulp van scheerzeep of –crème krijg je een superglad- en fris scheerresultaat én minimale scheerirritatie. Scheerzeep of –crème moet je laten opschuimen met een scheerkwast. Een klein beetje scheerzeep met een vochtige scheerkwast zorgt voor lekker veel scheerschuim. Neem de tijd. Zorg ervoor dat de baardharen zacht worden. Laat minimaal 1 minuut de aangebrachte scheerschuim of –zeep zijn werk doen. Hoe zachter de baardharen, hoe beter. Een scheergel wordt aangebracht met de vingers. Een transparante scheergel is uitermate geschikt voor precisiescheren langs ring- en bakkebaarden.

Tip van de barbier
Veel mannen hebben een gevoelige huid en zijn gevoelig voor parfum. Gebruik eventueel ongeparfumeerde en parabeenvrije scheerproducten.