Dankzij James Bond film veel vraag naar open scheermessen

Al enkele jaren is het klassieke open scheermes bezig met een voorzichtige revival onder de Belgische en Nederlandse man. In de laatste James Bond film Skyfall laat Daniel Craig zich scheren met een open scheermes.

Authenticiteit, de schoonheid van het glimmende metalen scheermes en bewustwording van het manzijn zorgen er voor dat mannen overstappen van het moderne naar het open scheermes. Manandshaving.nl verkoopt sinds 2009 open scheermessen. Het afgelopen half jaar is de verkoop hiervan verdriedubbeld. Manandshaving.nl organiseert de workshop ‘leren scheren met het open scheermes’ voor de beginnende scheerder. Inmiddels worden er maandelijks 2 tot 3 cursusavonden georganiseerd.

ZIRH is back

Het Amerikaanse heren scheer- en huidverzorgingsmerk ZIRH is weer terug in België en  Nederland. Enkele jaren geleden is ZIRH gestopt met internationele verkoop.  Recent is de export weer hervat en verkoopt Manandshaving.nl ZIRH in België en Nederland. ZIRH is snel, makkelijk en functioneel in gebruik. Het assortiment bestaat uit huidverzorgingsproducten en diverse scheercrèmes voor de normale of gevoelige huid en voor de zware baardgroei.  De verschillende producten zijn op elkaar afgestemd. Bij mannen is nog veel onduidelijkheid over het juiste gebruik van huidverzorgingsproducten. ZIRH heeft de huidverzorging voor mannen ingedeeld in 4 fases. Op de verpakking staat informatie over deze fases. Per fase wordt vermeld welke producten nodig zijn. ZIRH heeft in het verleden productawards van FHM Magazine en Men’s Health gewonnen en is mede ontwikkeld door de laboratoria van Shiseido.