De safety razor

De afgelopen paar decennia is er bij mannen in hun hoofd geprent dat ze elektrische scheerapparaten en wegwerpmesjes moeten gebruiken, want die zijn makkelijk, snel en veilig. Ze worden ons aangesmeerd in advertenties en commercials met knappe, gespierde mannen die wegwerpmesjes over hun toch al gladde gezichten halen, alsof dat kleine stukje plastic de sleutel is naar de ultieme mannelijkheid. En dan nog die knappe vrouwen die vervolgens worden verleidt door hun gladgeschoren huidje en die glimlach die hun spierwitte tanden laat zien.

Maar laten we even realistisch zijn, die commercials zijn geen goede weerspiegeling van de werkelijkheid, en gelukkig beginnen steeds meer mannen zich dat te realiseren. Het klassieke scheermes maakt een comeback!

Mannen herontdekken het genot van de ouderwetse natte scheerbeurt. Inclusief klassieke scheermessen, luxe scheerzepen en mooie scheerkwasten. Dat ouderwetse gereedschap doet herinneren aan tijden waarin scheren nog geen vervelend klusje was, maar een betekenisvol ritueel en een teken van mannelijkheid. Een moment van concentratie, ontspanning en genot. Een safety razor scheert bovendien gladder dan welk elektrisch scheerapparaat of wegwerpmesje dan ook.

Wanneer u wilt leren scheren met een klassiek scheermes, dan heeft u een aantal dingen nodig:

Een scheerbakje: Dit kommetje gebruikt u om met uw scheerkwast uw scheerzeep in schuim te veranderen. Er zijn vele mooie exemplaren verkrijgbaar, van klassiek houten tot moderne uitvoeringen.

Een scheerkwast: Een scheerkwast is een investering. Natuurlijk zijn er goedkope varkensharen scheerkwasten verkrijgbaar, maar wanneer u kiest voor een betere kwaliteit, zoals een scheerkwast van dassenhaar, dan kunt u daar de rest van uw leven plezier van hebben.

Scheerzeep: Een goede scheerzeep bevat alleen ingrediënten die makkelijk uit te spreken zijn, zoals essentiële oliën, cacaoboter, eucalyptus en menthol.

Een scheermes: Wederom een investering, maar op de lange termijn bent u met een klassiek scheermes altijd goedkoper uit dan met wegwerpmesjes!

Scheren met een klassiek scheermes zal even wennen zijn als u het nog niet eerder heeft gedaan. Maar oefening baart kunst, en zodra u het eenmaal in de vingers heeft zult u niet meer anders willen.