De scheerkwast

De functie van de scheerkwast is het aanbrengen van scheerschuim en zacht maken van de baardharen. Scheerzeep of -crème breng je aan met de scheerkwast.

Maak de scheerkwast nat met lauwwarm water. Even roeren in het scheerzeepbakje. Of een beetje scheercrème op de scheerkwast doen. De scheerzeep verder opschuimen op het gezicht. Neem de tijd. Baardharen zuigen zich vol met water en worden hierdoor zacht en week. Baardharen moeten zacht worden. Hoe zachter de baardharen, hoe makkelijker de haren worden gekortwiekt.

Tip van de barbier

Hygiëne is belangrijk. Na gebruik scheerkwast schoonspoelen en op zijn kop ophangen aan een houder. Hierdoor gaat de scheerkwast langer mee.

We hebben 3 type scheerkwasten: dassenhaar, varkenshaar en synthetisch haar:

  • Dassenhaar: mooie zachte haren, voelt prettig aan op huid, produceert een rijke en volle scheerschuim, 100% natuurlijk, veel keuze
  • Varkenshaar: iets stuggere haren, produceert veel scheerschuim, 100% natuurlijk, voordelig geprijsd
  • Synthetisch haren: zachte haren, voelt prettig aan op huid, produceert veel scheerschuim, diervriendelijk

Veel natscheerders kiezen voor een mooie scheerkwast van dassenhaar. China is een belangrijke leverancier van dassenharen. Alle scheerkwasten van grote Europese kwastenfabrikanten, zoals Omega, Mühle en Edwin Jagger gebruiken dassenhaar uit China. Er zijn verschillende kwaliteiten dassenhaar, namelijk: Zilverspits, Super Badger en Best Badger. De kwaliteit van de haren is afhankelijk van het lichaamsdeel van de Das. De goedkopere kwaliteit Best Badger komt van het buikgedeelte van de Das. Zilverspits dashaar is de mooiste en fijnste kwaliteit. Deze haren komen van het rug- en nekgedeelte van de Das.  Er zijn al scheerkwasten op de markt vanaf € 30,-. Uiteraard zijn er ook hele prijzige scheerkwasten. Bijvoorbeeld de Edwin Jagger scheerkwast Bulbous superbadger. Deze kwast kost € 150,-.

Scheerkwast