Scheerschuim, scheerzeep, scheercrème en scheergel

Scheerschuim, scheerzeep, -crème of -gel maken de baardharen zacht, beschermen en voeden de huid. Maar wat moet je kiezen?

West Indian Limes scheercreme

Ga je voor efficiency en gemak? Gebruik dan een kant-en-klare-scheerschuim uit een bus. Een klein beetje scheerschuim met de hand aanbrengen, even inmasseren en scheren maar. Het nadeel van scheerschuim is dat de baardharen zich niet volzuigen met water en dus niet zacht worden. Hoe zachter de baardharen, hoe makkelijker het scheren gaat. Het Italiaanse Proraso en Acca Kappa hebben scheerschuim in diverse geurlijnen.

Met behulp van scheerzeep of –crème krijg je een superglad- en fris scheerresultaat én minimale scheerirritatie. Scheerzeep heeft een vaste vorm. Scheercrème is hetzelfde als scheerzeep. Het verschil is dat scheercrème smeuïg is. Scheerzeep of –crème moet je laten opschuimen met een scheerkwast. De opgeklopte scheerschuim beschermt de huid tegen het scheermes en zorgt dat de baardharen zich volzuigen met water. Hierdoor worden de baardharen zacht en gaat het scheren makkelijker. Veel mooie en kwalitatief goede scheerproducten komen uit Italië en Engeland. De scheerzepen en –crèmes van Proraso, Acca Kappa, Taylor of Old Bond Street en Truefitt and Hill zijn wereldberoemd.

Een transparante scheergel is geschikt voor precisiescheren langs ring- en bakkebaarden. Scheergel breng je aan met de hand. Scheerkwast is niet nodig.

Neem de tijd. Zorg ervoor dat de baardharen zacht worden. Laat minimaal 1 minuut de aangebrachte scheerschuim of –zeep zijn werk doen.

Scheercreme

Tip van de barbier

Veel mannen hebben een gevoelige huid. Gebruik eventueel ongeparfumeerde en parabeenvrije scheerproducten. Het Belgische scheermerk Baume.be is uitermate geschikt voor het scheren van de over gevoelige huid.